mandag 26. november 2012

Har nok funnet svaret.....

NÅ vet vi hva som har tatt dverghønene våre... Hauken! Lørdagsmorgen oppdaget jeg at det fløy en hauk blant kråkene over hønsegården... også landet den litt utenfor hønsegården...og høyt oppi lufta fløy det tre til......fysj a meg............ikke koselig selv om fuglene er fine! Har en veldig stor og inngjerdet hønsegård så blir ikke lett å få no nett over den men.......Får finna på nå smart :) 

onsdag 21. november 2012

Long time no see...
Tida går litt fort for meg med mye å gjøre både her og der. Også har ice nettet vårt vært helt dritt i det siste. Siden sist har det skjedd en del her, litt trist i grunn :( Da isen la seg på andedammen tenkte vi at endene kanskje skulle være inne, men det har de ikke noe lyst til. Så vi satte opp varmelampe over to bøtter vann inne i ande huset og lot døra stå oppe så det kan gjøre som dem vil. De velger bare å gå inn for og spise og ellers er de bare ute. Plutselig en dag er det ei and borte... jeg og Emma går rundt låven å ser og lytter men ingen and og se... har hauken vært her tenker jeg....! Men da vi går tilbake i inngjerdinga og bort til dammen så syns jeg at jeg kan se noe under isen..... å joa der er den ene hann anda som ble ruget ut på vaskerommet i vår...:( Det var et åpent hull i isen som dem har dukket hodet og vasket seg i og der har han nok prøvd og ta en dukkert, men den fatale slutten på livet, ikke funnet veien opp igjen.....Stakkars and... Jeg har hørt i etter tid at dette er noe som veldig veldig sjeldent skjer...Trist alikevel.

Så noen dager senere merker jeg at lille my er borte...(ei lita hvit dverghøne)..Men vi har leita over alt og finner henne ikke noe sted og ikke fjær engang etter ho.....Ho hendte seg var på utsia av gjerdet av og til selv om grinda er igjen så det spørs om et rovdyr har vært på ferde...

Også hadde vi igrunn latt vente på seg og ta unna noen haner av flokken... fem er litt for mange.. så her en kveld tok Ken Ove to sussex haner. Så nå har vi "bare" en RIR hane (rustein) og en plymouth rock hane og den lille dverghanen (hironimus) igjen. Rustein har begynt å gala nå :) Fikk bedre plass i flokken han nå :)

Men i efta da jeg og Ken Ove var nede og foret høner og ender så ser jeg til min forundring at dene ene av de to siste svarte dverg hønene vi kjøpte på midtskogen gård er borte... merklig det da sa jeg til ken ove og han begynner å se seg omkring med lommelykta på tlf sin.. her er a hører jeg.. og gudskjelov tenkte jeg.... hvor da sier jeg.... ho ligger her.. eller det som er at tå a da sier ken ove... nei er a død sier jeg ... jaa det er at bare skjelettet her... Huff stakkar ikke aner jeg hva som kan ha skjedd med ho men...